Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Trda vezava (Od 40 do 700 strani)

Premium knjige s tvrdim koricama, s mogućnošću reljefnog 3D UV Spot lak tiska.

Prikazujem 1 do 8 (od 8 proizvoda)
Kada želite tiskati ekskluzivne knjige ili publikacije koje trebaju zadržati trajnu vrijednost tradicionalni je tvrdi uvez prava odluka.

Tvrdi uvez je izdržljiv i robustan uvez u kojemu korica od tvrdog kartona štiti blok knjige.

Knjige s tvrdim uvezom spadaju među najzahtjevnije grafičke proizvode, proces proizvodnje sastoji se od nekoliko tehnoloških operacija, pa je izrada duža i posljedično skuplja.

Za razliku od mekog uveza, gdje se blok knjige šiva koncem, knjiga s tvrdim uvezom ide po istom postupku, osim što u ovom slučaju na poleđinu i prednju stranu knjižnog bloka nanesemo ljepilo na kojeg lijepimo prednji i stražnji povezni list.

Materijal za povezni list je obično bijeli bezdrveni - nepremazani papir (170 g/m2), dostupan i u različitim bojama (crvena, crna, zelena, smeđa), ali se može i tiskati u koloru.
Nakon toga slijedi nanošenje ljepila na stražnju stranu knjižnog bloka (hrbat knjige), sušenje i obrezivanje knjižnog bloka do konačnog formata. Sljedeća operacija je formiranje knjižnog bloka (ravan ili okrugli hrbat), dodavanje pokazivne trake, gaze i kapitalne trake. Time je završen blok za uvezivanje knjiga, nakon čega slijedi izrada tvrde korice.

Osnova za tvrdu koricu je ljepenka i tiskan material za presvlačenje (premazan papir) koji se vrućim ljepilom kašira na ljepenku. Materijal za presvlačenje tvrdih korica je zaštićen plastifikacijskom folijom i po želji se može obogatiti 3D parcialnim lakom ili folio tiskom.

Slijedi ubacivanje knjižnog bloka u koricu, pri čemu stroj namaže ljepilom knjižni blok i zalijepi ga na koricu. Tako dobivamo knjigu sa tvrdom koricom.

Odaberite format koji vam odgovara, izračunajte cijenu izrade knjige sa tvrdom koricom i jednostavno naručite knjige putem interneta.